Pırasanın yemeğini seviyorsanız, böreğin içine girince oluşturduğu lezzeti de beğeneceksiniz. Üstelik hamurunu da kendiniz açabilirsiniz.
Hamuru için: 3 adet yumurta- 1 su bardağı su- 5,5 su bardağı un- 1 yemek kaşığı sirke- 1 çay kaşığı tuz-
İç harcı: 1 kilo pırasa- 2 adet büyük soğan- 25 gr tereyağı3-4 adet yumurta- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir.
Hamuru açmak için: 1 çay bardağı buğday nişastası- 1 çay bardağı un.
Üstü için: 125 gr tereyağı- 2 yemek kaşığı yoğurt.
Hazırlanışı:
1-İç harcın hazırlanması için, pırasalar yıkanıp incecik doğranır. Soğanlar da yemeklik olarak doğranır.
2-Yağ geniş bir tencerede eritilip, soğan ve pırasalar kavrulur. 8-10 dakika yeterli olacaktır.
3-Hafif yumuşayan pırasaların içine yumurtalar kırılıp ocaktan alınır. Rendelenmiş peynir de katılıp karıştırılır. Soğuması için kenarda bekletilir.
4-Hamurun hazırlanması için, yumurta, su, tuz ve sirke karıştırılır. İçine azar azar un katılarak yoğrulur. Kulakmemesi kıvamına getirilir. Üzeri örtülüp 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra 10 eşit parçaya bölünür.
5-Ayrılan parçalar üzerine nişastalı un serpilerek 40cm çapında açılır.
6-Tavada yağ eritilir. Açılan hamurlarlar, aralarına ikişer yemek kaşığı yağ gezdirilerek, üst üste 5 tanesi tepsiye dizilir. Üzerine harç yayılır.
7-Kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanarak üstüne kapatılır. Kalan yağ ve yoğurt karıştırılarak hamurun üzerine sürülür.
8--Börek 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder