Akşam yemekleriniz için az malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz mısır gevrekli tavuk hem göze hem de damağa hitap ediyor.
Malzemeler: Yarım kilo tavuk göğüs fileto- 1 paket süt kreması- Yarım su bardağı süt- 1 kâse sade mısır gevreği- 2 yemek kaşığı su- Damak tadınıza göre tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün.Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın.Tavuk etlerini karışımın içinde ekleyin.Buzdolabında 2 saat bekletin.Tavuk etlerini sütlü karışımın içinden çıkarıp süzün.Mısır gevreğini düz bir tabağa alın.Her bir parça tavuk etini mısır gevreğine bulayın.Fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin.Üzerine 2 yemek kaşığı su ve yarım çay bardağı sütlü karışımdan dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder