Tatlı yiyip tatlı konuşmanın en lezzetli yolu vişne soslu kakaolu kekten geçiyor. Vişne ve kakaolu sosuyla damak tadınızı büyüleyecek kek tarifi.
Malzemeler: 4 adet yumurta- 2 su bardağı toz şeker- 1 su bardağı sıvıyağ- 1 su bardağı süt- 2 su bardağı un- 3 yemek kaşığı kakao- 1 paket kabartma tozu- 1 paket vanilya- 1 su bardağı vişne suyu.
Hazırlanışı: Çırpma kabına; toz şeker, sıvıyağ, süt ve kakaoyu alıp karıştırın. Kekin üzerinde kullanmak için karışımından 1 su bardağı alıp ayırın. Ayrı bir kasede yumurtaları köpürene dek çırpın. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaolu karışımı ekleyin. Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın. Orta büyüklükte fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp üzerine vişne suyunu dökün. 5 dakika bekledikten sonra ayırmış olduğunuz kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Keki tekrar sıcak fırına sürüp sosları çekmesi için 5 dakika bekletin.
Keki oda sıcaklığında iyice soğutup dilimleyerek servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder