Dr. Ayça Kaya ıspanaklı börek nasıl daha az kalorili pişirilebileceğini anlattı.
Malzemeler: 1 kg ıspanak- 250 gram kıyma- 3 yumurta- 2 patates- 1 bardak rendelenmiş kaşar- ½ bağ yeşil soğan- ½ bağ maydonoz- tuz- kırmızıbiber ve karabiber- 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Ispanaklar kaynar suya atılır, 30 saniye sonra çıkarılıp, soğuk suya atılır. Daha sonra suları iyice sıkılan ıspanaklar küçük küçük doğranır. Kıyma ayrı bir tencerede önce suyu çektirilir sonra üzerine biraz karabiber eklenir. Patatesler yarı haşlanır ve rendelenir. Doğranan ıspanağın içine pişmiş olan kıyma ve rendelenmiş patates konur ve daha sonra tüm malzemeler çiğden doğranır, yumurtalar üzerine kırılır ve iyice karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır ve unlanır. Tüm malzeme tepsiye dökülür. 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. 30 dakika sonra fırından çıkarılır ve üzerine rendelenmiş kaşar koyulur ve tekrar fırına konarak kaşar kızarınca fırından çıkarılır.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder