Oktay Usta bugün yine döktürdü. Hiç kaçırmamaya çalışıyorum programını...Malzemeler: 500r. mısır unu- 4 su badağı su- tuz.
Arakatı için: 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi- 1 çay bardağı zeytin yağı- 150 gr tel peynir.
Hazırlanışı: Kaynar su içine tuz ve mısır ununu karıştıra karıştıra katın. Koyulaşana kadar orta ısıda pişirin. Kıvamı gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve düz bir zemine yayıp orda yoğurun. Tencereye geri koyarak bir miktar daha pişirin; ardından tekrar dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırıp tepsi büyüklüğünde açın. Bir tanesini alta serin (zeytinyağıyla yağlanmış tepsinin) üzerine zeytin ezmesini yayıp az miktar zeytinyağı gezdirin tel peynirinide doğrayıp üzerine yerleştirin. Diğer hamuru da buranın üzerine yayın kalan zeytinyağını fırça ile sürüp 170 derecede kızarana kadar pişirin. Ilınınca servise sunun.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder