Akşam yemeklerine lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız balık ezmesi tarifini deneyebilirsiniz!
Malzemeler: 200 gram ton balığı konservesi- 1 diş sarımsak- Yarım limonun suyu- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz- 250 gram krem peynir- Damak tadınıza göre tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Ton balığı konservesinin fazla yağını süzün. Mutfak robotuna; ton balığı, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve maydanozu alın. Yüksek devirde 1-2 dakika tüm malzemeler özleşene dek robotu çalıştırın. Derin bir kâsede krem peynir, balık ezmesini karıştırın. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis yapın.
Öneriler: Dilerseniz balık ezmesini krema sıkma torbasının içine doldurarak, şık şekiller vererek servis yapabilirsiniz.
Kivi parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder