Beş çayınıza hem görüntüsü hem de tadıyla yenilik katacak elmalı tart tarifi.
Malzemeler
Hamuru için: 3 adet yumurta- Yarım su bardağı toz şeker- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 1 su bardağı sıvıyağ- 1 paket kabartma tozu- Aldığı kadar un.
Harcı için: 4 adet orta boy elma- 1 su bardağı toz şeker- 1 tatlı kaşığı tarçın.
Hazırlanışı: Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Orta boy bir tavaya elma rendesini alıp kavurun. Toz şekeri ilave edip elma rendesi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tarçın ekleyip karıştırın. Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin. Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Hamurun bir parçasını buzluğa koyun. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın.Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın. Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün. Buzluktan beklettiğiniz hamuru çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder