Ev yapım tereyağı

3 Ekim 2010 Pazar ·

Hem kahvaltılarınızda afiyetle yiyebileceğiniz hem de kek ve kurabiyelerde kullanabileceğiniz ev yapımı tereyağı tarifi.


Malzemeler: 1 kutu süt kreması- Buzlu su- Mikser.

Hazırlanışı: Süt kremasını derin bir kaba alın. Mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın. Tereyağı parçaları üste çıktığında süzgece alın. Tereyağın suyunu iyice süzün. Tereyağına istediğiniz şekli verip buzlu suya koyun. Buzlu su dolu kabı buzluğa kaldırın. 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda tereyağını suyun içinde çıkarın. Havlu kâğıtla tereyağındaki suyu alın.
Bekletmeden servis yapın.

0 yorum:



İSTATİSTİK







HÜRRİYET




Blog Widget by LinkWithin