Tadı damağınızda kalacak.
Malzemeler: 2 yumurta- 1/2 paket tereyağı- 1,5 çay bardağı süt- 2 çay kaşığı şeker- 1 kabartma tozu- 2 çorba kaşığı kakao- 100 gr fındık (arzuya göre)- 2 paket vanilya- kağıt kek kalıpları veya muffin kalıpları.
Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın.
Sütü eritip ılıttığımız yağı kakaoyu ve vanilyaları ilave edip çırpalım. Karışımın 1,5 çay bardağını ayıralım. Kalan karışıma elenmiş unu, kabartma tozunu ve fındıkları ilave edip tekrar karıştıralım. Kağıt kek kalıplarının yarısına gelecek kadar hamuru paylaştıralım. Kalıpları fırın kabına dizin. 170 derece ısılı fırında pişirelim. Kürdün kontrolüye fırından alıp ayırdığımız kakaolu sıvıyı üzerine küçük bir kaşık yardımı ile gezdirelim.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder