Bayram yaklaştıkça hepimizin evinde bir telaş ne yapsam diye düşünürüz. İşte size kolay, pratik ve nefis bir baklava tarifi.
Malzemeler: 2 yumurta- 1 çay bardağı sıvı yağ- 1 su bardağı süt- 1 çorba kaşığı sirke- 1 fiske tuz- 4 su bardağı baklavalık un- 200 gr. ceviz (iri dövülmüş)- 1,5 paket margarin veya tereyağ- 250 gr. nişasta (açmak için)
Şerbeti için: 5 su bardağı şeker- 4 su bardağı su- 1 tatlı kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı: Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları beş yufkada bir ceviz serperek üst üste serelim.
Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıdıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım.
Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder