Kivi günlük C vitamini ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Yoğurt ise kemik erimesi riskine karşı kalsiyum korumasını sağlıyor. Kalorisi düşük, besleyici ve hafif kivili yoğurt tatlısı tarifi…
Malzemeler: 2 adet kivi- 1 su bardağı süzme yoğurt- 1 su bardağı krema- 1 su bardağı pudra şekeri- Yarım paket vanilya.
Hazırlanışı: Süzme yoğurdu çırpma kabına alın. Üzerine krema, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip 3 dakika mikserle çırpın. Kiviyi robotta püre haline getirip çırpma kabının içine ekleyin. Kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırıp kuplara pay edin. Derin dondurucuda 1-2 saat dondurup servis tabaklarına ters çevirin.
Üzerini süsleyerek soğuk servis yapın.
Not: Tatlının kolay çıkması için kupları suya tutup daha sonra tatlıyı pay edin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder