Nefis bir yemek.
Malzemeler: 400 gr. yağsız kıyma- 1 adet soğan- 4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi- 3 adet sivribiber- yarım demet maydanoz- 1 yumurta- 1 diş sarımsak- 1 yemek kaşığı maegarin- 3 adet üzeri için patates- 1 tatlı kaşığı tuz- 1 çay kaşığı karabiber- 1 çay kaşığı köfte baharatı.
Hazırlanışı: Boş bir kabın içine 400 gr. yağsız kıymayı koyun. Üzerine 1 çay kaşığı köfte baharı, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 1 diş sarımsaksağı rende ile rendeleyerek veya bıçakla ezerek karışıma ilave edin.
Ardından 4 dilim ufalanmış ekmek içini karışıma ekleyin. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı çon ince olmak üzere doğrayın. Soğanları da karışımın içine koyun. 3 adet yıkanmış temizlenmiş sivribiberin kenarlarını kesin ve yine ince ince doğrayın ve karışımın üzerine ilave edin.
3 adet kabuğu soyulmuş patatesi önce ortadan ikiye kesin ardından ince ince dilimleyin ve bir kenara ayırın. Bir fırın tepsisinin dibini 1 yemek kaşığı margarinle iyice yağlayın.
Kabın içinde hazırladığınız köfte harcını hamur yoğurur gibi yaklaşık 3-4 dakika iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı kabın içinden alarak yağladığınız fırın tepsisinin içine kare formunda yayarak yerleştirin. Kıymanızın kenar kalınlığı yaklaşık 1 cm kadar incelince üzerine önceden dilimlediğiniz patates dilimlerini aralarında boşluk olmaksızın üst üste gelecek şekilde dizin. Bu şekilde tüm kıymanın üzerini patatesle kaplayın.
Fırın tepsisini önceden ısıttığınız 180 derece fırına vererek yaklaşık 25 dakika boyunca yani patatesler ve köfte hamuru kızarıncaya kadar pişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder