Günlerinizde veya yemeklerinizin yanında yapabileceğiniz görüntüsüyle nefis hafif bir salata tarifi.
Malzemeler: 4 adet havuç- 5 adet normal büyüklükte kabak- 4 adet kırmızı salçalık biber- 10 adet kornişon salatalık turşusu. 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve isteğe bağlı baharat- 1bağ dereotu- 1 kg yoğurt- 3-4 diş sarımsak (miktarı isteğe bağlı).
Hazırlanışı: Havuçları, kabağı ve biberi kibrit büyüklüğünde ince ince doğrayın. Teflon tavaya sıvıyağını koyun ve yağ kızınca sırasıyla önce havucu koyun sonra kabağı ve biberide ekleyip kısık ateşte hafif kızarana kadar aralıklarla karıştırın. Borcamın içine çıkarın. Soğuyunca içine turşuyuda aynı şekilde doğrayıp koyunuz. En son sarımsaklı dereotlu yoğurdu dökerek servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder