Akşam yemeği sonrasında ağzınızı tatlandıracak hem pratik hem hafif Hindistan cevizli muhallebi tarifi.
Malzemeler: 1 Litre süt- 3 Yemek kaşığı pirinç unu- 1 Yemek kaşığı margarin- 1 Su bardağı Hindistan cevizi- 1Su bardağı toz şeker- 1 Paket vanilya.
Hazırlanışı: Tencereye süt ve pirinç ununu alın.Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilya, margarin, toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip Hindistan cevizini ilave edin.Hindistan cevizi muhallebiyle özleşene kadar karıştırın.Tatlı kupları ya da kâselerine pay edin.Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp 1 saat bekleyin.
Soğukken servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder