Ana yemeklerin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz, lezzetli ve yapılışı oldukça basit baharatlı patates tarifi…
Malzemeler: 4 adet orta boy patates- 1 çay kaşığı kekik- 1 çay kaşığı nane- Yarım çay kaşığı kimyon- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber-
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.Tencereye; patates, zeytinyağı, tuz ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyin.Ortalama 15 dakika yüksek ateşte haşlayın.Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bekletin.Patatesleri orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.Üzerine patates ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin.Tavayı ocaktan indirip patatesleri servis tabağına alın.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder