Oktay Usta 18 kattan oluşan Ankara'nın en meşhur yazma çöreği tarifini verdi...
Malzemeler: 5 su bardağı un- 1/2 paket yaş maya- 1 çay bardağı süt- 1 çay bardağı mısır özü yağı- tuz, toz şeker- alabildiği kadar ılık su.
Ara katlar için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ(erit)- 1/2 çay bardağı sıvı yağ- ve üzerine yumurta.
Hazırlanışı: Unu, yaşmayayı,sıvı yağı (mısır özü), ılık sütü kabın içinde koyulmuş malzemeleri yoğurun. 18+1 parçaya ayırın 1 tanesi biraz büyük beze olsun. 18 parçayı tabak büyüklüğünde açın. Hamur aralarına ara kat malzemelerini sürerek üst üste dizin. Büyük bezeyi biraz büyük açıp 18 parçayı içine yerleştirelim ve her tarafında dıştan içe doğru atlayalım yani 18 parça hamurun içine hapis edin. Ters çevirin tepsi büyüklüğünde açarak tepsiye yerleştirin ve çatalla batırın. 30 dakika ılık yerde mayalandırın. fırına atın yarı pişmiş durumda iken yumurta sarısınıda sürüp tekrar fırına atıppişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder