Oktay Usta yine harika tatlı tarifleri verdi. Tellibaba tatlısı bu tatlı harika...
Malzemeler:
Hamuru için: 1/ margarin- 2 çorba kaşığı irmik- 2 çorba kaşığı pudra şekeri- 1 paket vanilya- 1 paket hamur kabartma tozu- 4 çorba kaşığı yoğurt- aldığı kadar un.
İç harcı için: Hindistan cevizi, fındık, tel kadayıf- toz tarçın.
Şerbeti için: 2.5 su bardağı toz şeker- 2.5 su bardağı su- 1 dilim limon.
Hazırlanışı: Öncelikle şerbti bir tencereye koyup kaynatın. Hamur için karıştırma kabına malzemeleri kyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 15 - 20 dakika bekletilir. Kadayıfın birazı ayrılıp geri kalanı küçük parçalara ayrılarak diğer iç malzemeleriyle karıştırılır.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parça koparılıp düz bir yüzeyde bastırılarak açılır. İçine hazırlanan iç malzemeden bolca koyularak kapatılır ve yuvarlak şekil verilir. Yumurta akına batırılıp üzerine ayrılmış olan kadayıflardan yapıştırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş olan şerbet dökülür.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder