Beş çayına davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz yeşil mercimek salatası: hem lezzetli hem de sağlıklı!
Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek- 1 su bardağı pirinç- 1 adet kuru soğan- 4 dal taze soğan- Yarım demet maydanoz- Yarım yemek kaşığı nar ekşisi- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı- 4 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 adet limonun suyu- Damak tadınıza göre tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye yeşil mercimeği alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.Mercimekler
yumuşayıncaya kadar haşlayın.İnce bulgurun kapaklı bir saklama kabına alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.Bulgurun şişmesi için saklama kabının kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 20 dakika bekletin.Kuru soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı ay çiçek yağını alıp kızdırın.Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.Maydanoz ve taze soğanı incecik doğrayın.Büyük bir salata kâsesine; hazırladığınız tüm malzemeleri ve zeytinyağı, karabiber, tuz, nar ekşisini alın.Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlayın.Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.
Öneri: Kurutulmuş domates dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder