Kahvaltı, beş çayı, akşam yemeği… Yani günün her öğünü için kolayca hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır sarımsaklı ekmek tarifi.
Malzemeler: 5 dilim bayat ekmek- 3 diş sarımsak- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)-Damak tadınıza göre kekik, kırmızı toz biber.
Hazırlanışı: Sarımsakların kabuğunu soyup havanda ezin. Tereyağı, kekik, toz biber ve sarımsağı karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine sarımsaklı karışımı sürün. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Ekmekleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7-8 dakika pişirin.
Öneri: Damak tadınıza uygunsa ekmeklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder