Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'a konuk olan Dr. Gürkan Kubilay Kerevizli Dana Eti tarifini verdi...
Malzemeler: 300 gr. kereviz, 100 gr. dana eti, 3 çay kaşığı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı fıstık soğanı, yarım çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kıyılmış zencefil, 1 çorba kaşığı mısır nişastası.
Hazırlanışı: Dana etini 3 cm genişliğinde doğrayın. frenk soğanını zencefili ve nişastayı karıştırın. Etleri 20 dakika zeytinyağında sadece bekletin. Krevizleride 3 cm doğrayın. Yağı 110 derecey kadar ısıtın dana etiyle beraber hafif pembeleşene kadar. soya sosunu ve soğandan oluşan sosuda ekleyin. Kerevizide ekleyin 5 dakika daha pişirin tuzu ve biberide ekleyerek pişirin...
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder