Fırının kapağını açtığınız anda mutfağınıza yayılacak mis gibi tereyağı kokusu ve bir fincan kahveyle şölene dönüşecek fıstıklı kurabiye tarifi.
Malzemeler: 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)- Yarım çay bardağı sıvıyağ- 1 adet yumurta- 1 su bardağı pudra şekeri- Yarım kâse Antep fıstığı- Yarım paket kabartma tozu- Aldığı kadar un.
Hazırlanışı: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri aralıklı olarak dizin. Her bir kurabiyenin üzerine Antep fıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder