Havuç, makarna, tavuk etiyle lezzeti artırılmış hem besleyici hem de doyurucu tavuklu makarna çorbası tarifi.
Malzemeler: Yarım su bardağı burgu makarna- 1 adet haşlanmış tavuk but- 1 adet havuç- 1 su bardağı tavuk suyu- 5 su bardağı su- 3 yemek kaşığı tereyağı- 3-4 dal maydanoz- 1 yemek kaşığı limon suyu- Damak tadına göre tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Havucun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.Doğranmış havuçları ilave edip 5 dakika kavurun.Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.Tavuk etlerini tencereye ekleyip 1-2 dakika kavurun.Tavuk suyu ve 5 su bardağı suyu ilave edin.Yüksek dereceli ateşte kaynamaya bırakın.
Çorba tenceresindeki su kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin.Makarna yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.Maydanozu incecik kıyın.Çorbayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz, karabiber, limon suyu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Kâselere pay edip sıcak servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder