Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'a konuk olan Dr. Gürkan Kubilay özel bir tarif. İşte Dr. Gürkan Kubilay'dan yüksek kolesterolü düşüren tarif...
Malzemeler:2 Fincan patates püre2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış yeşil soğan1 yumurta beyazı¼ fincan galeta unu2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peynir2 çorba kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı:Patates, taze soğan, galeta unu ve yumurta beyazını geniş bir kapta karıştrın.Bir kısım kalan galeta unu ve parmesanı da ayrı bir yerde karıştırın. Patatesli karışımı , her biri ¼ fincanlık 8 ayrı parçaya bölün , sonra bu karışımın üzerine galeta unlu karışımdan serpin.Küçük mantıcıklar oluşturun.Sapsız büyük bir tavaya 1 çay kaşığı zeytinyağı koyun ve ısıtın, 4 tane mantıcık ekleyin , 3-4 dakika altın sarısı renk alana kadar ısıtın.Aynı şekilde kalan 4 mantıcığı da ekleyin ve onları da pişirin.Elma püresi ekleyerek servis edebilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder