Oktay Usta nefis ve hafif karnıyarık tarifini verdi...
Malzemeler: 6 patlıcan- 300 gr. kıyma- 1 soğan- 2 diş sarımsak- 1 çorba k. domates salçası- 1 tatlı k. biber salçası- 3 biber- 5 domates- 1 tutam maydonoz- sıvı yağ- tuz- değirmen karabiber.
Pilavı için: 2 su b. pirinç- 3 çorba k. arpa şehriye- 1 çorba k. tereyağı- sıvıyağ- tavuk suyu- tuz .
Hazırlanışı: Patlıcanları közlenmiş olacak. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurun. Kabukları soyulmuş, doğranmış domatesleri ilave edip bununla da kavurun. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırın. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizin. Patlıcanların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine birer domates dilimi koyun. Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 20 dakika pişirin. Ateşten alınca servis tabağına alarak üzerine maydanoz serpin
Pilavıda normal tarifdeki gibi hazırlayın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder